Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
Externe Competitie 2018-2019
(3)      ZZS!     SOS 4-tallen  (2)       ZZS!     SOS (1)       ZZS!     KNSB
Ludie Olthof Anthon Kluijfhout Karel Schoenmaker
06 - 82205314 06 - 23743101  
30-11-2018  Meppeler 1 - ZZS!   18-10-2018  ZZS! – Zutphen 2 4½-3½ 05-10-2018  ZZS! -  ZSG 2 5½-2½
      15-11-2018  ASV 2 – ZZS!   03-11-2018  Assen 3 – ZZS! 5 - 3
                 


ZZS!     SOS
  Ronde 1  
  1e ronde SOS-comp 1e klasse C
do 18 ZZS! – Zutphen 2
 
 

ZZS!1 – SG Zutphen 2        - 3½

Een goed begin is het halve werk… maar een goed begin is maar de helft

Een nieuw seizoen, dus nieuwe kansen. De competitie is vernieuwd, drie gebieden van Nederland gecombineerd, maar voor ZZS! veranderde er niet veel. Verre uitwedstrijden hebben we nog steeds en ook een aantal dezelfde teams als vorig jaar.

De eerste ronde was het tweede team SG Zutphen op bezoek in wijkcentrum de Pol om tegen ZZS! te spelen. Helaas waren ze maar met zijn zevenen, hun eerste speelde ook en ze konden hierdoor geen goede invaller meer regelen. Dit betekende dat we het eerste punt al binnen hadden, een goed begin! Wel jammer voor Jan, maar hij kon gelukkig nog met de interne meedoen en bleef de hele avond kijken en supporteren.
Zelf hadden we ook drie invallers. Peter, Ludie en Walter ontzettend bedankt voor het invallen!

Na een uurtje was het tijd om de eerste balans op te maken. Karel had geen nadeel na de opening dus dat ziet er hoopvol uit. Yurian en Ludiestonden gelijk, Bert en Walter waren een kleine aanval aan het opbouwen, Anthon zat nog in de theorie, maar zijn tegenstander niet, alleen Peter had het al wat lastig, zijn stukken konden niet heel erg lekker.
Peter was dan ook de eerste die klaar was, hij verloor een stuk en de tegenstander kwam helemaal binnendringen, tijd om op te geven.
Gelukkig voor ons zette Walter ons snel weer op voorsprong, met een aftrekaanval won hij de dame van de tegenstander en daarna snel de partij.
Ludie kwam aan mij vragen of hij remise aan mocht bieden. Het stond nog gelijk, maar hij vertrouwde het niet helemaal. De remise kwam snel en uit de analyse bleek dat er voor beide ook niet veel meer in zat, remise was dus terecht.
Even daarna kreeg Karel remise aangeboden, hij sloeg dit direct af en even later had hij het punt binnen, hij won op dat moment een volle toren.

Een goed begin dus, 3,5-1,5 voor met nog drie partijen te gaan, maar nu moest het echte werk beginnen.
Yurian ging er ondertussen langzaam af en pionneneindspel dat ontstond was dan ook verloren.
Met alleen Anthon en Bert nog bezig en voor beide lastige stellingen kon het nog alle kanten op gaan.
De tegenstander van Anthon (de teamleider van Zutphen) besloot een zet te doen waardoor er een soort zetherhaling door zou ontstaan. Als een van beide daar van zou afwijken dan zou diegene minder komen te staan. Dit besefte ze allebei dus zaten ze telkens te kijken hoe de stelling bij Bert was. "Mijn (Anthon) inschatting was dat Bert zeker niet zou verliezen, hij had op dat moment een pion meer, dus remise zou de stand op 4-3 brengen en Bert zal zeker niet verliezen dus dan winnen we als team. Geen risico nemen dus en de remise pakken." De teamleider van Zutphen dacht dat ze de partij van Bert nog wel konden winnen dus het werd remise door zetherhaling.

Al laatste was Bert dus nog bezig met op dat moment een pion meer, die raakte hij helaas kwijt en kreeg het daardoor lastig. Hij kon alleen maar verdedigen en hopen dat zijntegenstander het niet goed kon uitspelen. Die kwam echter wel een heel eind en beide raakten redelijk in tijdnood, tel daarbij op dat er 15 man er om heen staat en een foutje is gauw gemaakt. Gelukkig deed Bert dat niet en sleepte hij de remise er uit waardoor ZZS! de wedstrijd won. Een enorme oplichting en blijdschap kwam er uit en terecht, Bert bleef goed knokken!
De eerste overwinning is een feit en we zijn dus nog in de race om kampioen te worden, niet dat het per se de doelstelling is maar toch. Een goed begin is het halve werk… maar een goed begin is maar de helft

A.K.

 
  Foto's      Klik hier  
  Top  

 

 
s