Zwolle-Zuid Schaakt!

Hobbyschakers

De hobbyschakers is een groep schakers die graag gezellig bezig willen zijn met schaken. Ze hebben geen behoefte aan een direct competitie element. Ze schaken eens per 2 weken (zie de schaakagenda bij de senioren).

_1In het seizoen ‘07/’08 is voor het eerst een schaaktraining gegeven voor senioren die beginnen met schaken. Het idee was en is dat een schaakavond een leuke en goede sociale activiteit is, en dat het ook nog eens goed is voor onze hersenen. Een prima activiteit voor iemand die op zoek is naar een nieuwe activiteit.

Nadat de cursus was afgelopen hebben de deelnemers besloten dat ze graag verder willen, in eerste instantie niet competitief, maar een gezellig samenzijn hebben in De Pol en onderwijl regelmatig worden “lastig gevallen” door de andere spelers van de club die hen zo goed mogelijk met raad en daad bijstaan.

_2Heeft u interesse om (beter) te leren schaken, maar vooral nog geen competitie te spelen tegen de ervaren schakers op onze club? Dan kunt u altijd een aantal keren vrijblijvend langskomen en meedoen. De data van de hobbyclub staan in de jaaragenda opgenomen.

ZZS! heeft als doelstelling dat schaken als breedtesportactiviteit wordt neergezet in Zwolle-Zuid. Dat betekent dat er op alle niveaus en in allerlei varianten geschaakt kan worden.

BlauwVingerCourant november

 Stelling_1

 Stelling_2

 Napoleons tocht
 door Rusland


 De jonge rijkeling
 tegen de duivel

 Een (on)aardige schaakles

 Partijfragment
 van Saavedra