Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links


 


Verslag OSBO-cup ronde 2

OSBO-cup avontuur ten einde
Zwolle-Zuid Schaakt! – Uit Vrienden Samengesteld 2

Voor de achtste finale van de OSBO-cup hebben we UVS2 geloot. Na de gemakkelijke overwinning in de eerste ronden nu een tegenstander van formaat, want ze hebben daar mee dan voldoende spelers van boven de 1900. En ze spelen in de promotieklasse bovenin mee…

Om even na achten beginnen Anthon, Yurian, Emile en Karel de zware klus. Er zijn inderdaad alleen maar 1900+ tegenstanders van UVS aanwezig….
Na de opening nog weinig tekening. Emile speelt natuurlijk de Caro-Kann, Anthon speelt tegen een Spanjaard waarbij de anti-Marshall variant door wit wordt gespeeld. Yurian speelt tegen een Grünfeld (?) en Karel krijgt zijn favoriet, het tweepaardenspel in de nahand, op het bord.

Tegen negen uur zijn alle stellingen redelijk in balans. Wel heeft Anthon nog niet de beste voortzetting gevonden, en kent de tegenstander van Karel de theorie nog beter. Emile staat gelijk en Yurian heeft een mooi initiatief ontketent.

Tegen half tien blundert Karel een stuk weg en daarmee de partij; dit overigens al vanuit een bedenkelijke stelling. (0-1)
Anthon wordt steeds verder terug gedrongen en hoopt middels een ruil wat lucht te krijgen. Het teendeel gebeurt echter en hij wordt geplet door wit (0-2).

En dat betekent dat zowel Emile als Yurian moeten winnen om een barrage af te dwingen. Emile staat mooi en meerdere venijnige dreigingen. Yurian zal zijn actieve stelling in een voordeel moeten omzetten…
Maar de tegenstander van Emile neemt gezien de stand in de wedstrijd geen risico en haalt alle venijnigheden uit de stelling waardoor er een potremisestelling overblijft. (½-2½) En daarmee is de wedstrijd verloren.
Yurian weet zijn actieve stelling niet actief genoeg door te voeren en zijn tegenstander lanceert een aanvalletje op de andere kant van het bord waarbij Yurian een pion inlevert die richting eindspel fataal lijkt te worden; maar daarvoor beslist de tijdnood de partij al (½-3½)

Een behoorlijke koude douche dus voor de cupfighters. Daar waar in de afgelopen seizoenen telkens na heftige strijd en grote winstkansen verloren werd is het nu een behoorlijk gedecideerde en kansloze nederlaag. We wensen UVS veel succes in het vervolg van de cup, en wij richten onze hoop op volgend jaar.

K.S.

T ZZS! 1 1801 UVS 2 1953 ½
1. Karel Schoenmaker 1958 Dennis Breuker 2015 0 1
2. Emile Hoogterp 1882 Pepijn van Erp 1936 ½ ½
3. Yurian Harjono 1747 Ivar Heine 1936 0 1
4. Anthon Kluijfhout 1618 Wouter Dinjens 1925 0 1

Voor Foto's    klik       ( hier )