Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
22-09-2011

Simultaan door de clubkampioen

Op 22 september jl. was de jaarvergadering vaan ZZS!

Gewoontegetrouw geeft de clubkampioen een simultaan tegen de rest van de club. Om het eindmoment van de simultaan vast te leggen is dit sinds enkele jaren een kloksimultaan.

Dit jaar was de jaarvergadering snel klaar, en ruim voor 10 uur begonnen we aan de simultaan. Yurian (die voor de derde maal op rij clubkampioen is geworden!) speelde tegen 13 leden. En zoals altijd draait Yurian zijn eerste rondjes snel, en daarna werkt er een soort vertrager in hem waardoor hij steeds4 langzamer langs de borden beweegt. Yurian houdt vooral van artistiek verantwoord schaak. Vanavond blijken er toch her en der schaaktechnische lekjes in te zitten. Daarnaast kost het artistieke schaak domweg tijd.

En dan is het mooi om te zien hoe het scoreverloop is. De eerste 7 partijen (Jan K, Ineke, Gradus, Peter, Michiel, Ron, Tonnie) die klaar zijn verliest Yurian allemaal op tijd, alhoewel hij ook her en der iets minder stond. Op de andere 6 borden staat Yurian bevredigend, en hij wint van Oscar, Henk en Han. Daarna weet ik Yurian te flessen vanuit een verloren stelling. De laatste twee partijen tegen Antoon en Walter wint Yurian geruisloos. Resultaat is een mooie score van 5 uit 13!

Al met al een mooie schaakavond; op naar het lustrumkampioenschap in december as.!!

Karel Schoenmaker

Foto's     klik hier