Zwolle-Zuid Schaakt!

 

Het Open Snelschaakkampioenschap van
Zwolle 2011 

Verslag van Het Open Zwolse Snelschaakkampioenschap: 26-05-2011

001Open Zwols Snelschaakkampioenschap prooivoor Boris de Jonge!

Op nieuw is de kampioen een nieuwe. Zoals tot nu toe elk jaar, was er weer een andere winnaar te vieren in wijkcentrum Gerenlanden, waar Zwolle Zuid Schaakt weer het Open Zwols Snelschaakkampioenschap had georganiseerd. Doordat er verschillende andere grote evenementen in Zwolle waren, zo moest FC Zwolle spelen voor promotie, en was er de avondvierdaagse, viel de opkomst een beetje tegen. Er waren 10 schakers op dit evenement afgekomen dat ondanks deze matige opkomst als zeer geslaagd mag worden bestempeld. Van de afwijkende regel dat ook de koning mocht worden geslagen werd driftig gebruik gemaakt wat een aantal verrassende uitslagen opleverde.

Een voordeel van deze geringe opkomst was dat er er nu 2 rondes gespeeld konden worden, met wisselende kleur, wat een aantal spelers het voordeel gaf om in de return ronde een inhaalrace te beginnen. Zo stond Bert van Drongelen aan het einde van de eerste ronde op een 8e plaats, maar door goed inhaalwerk eindigde hij uiteindelijk ex aequo nog op een 4e plek.

De verdiende kampioen werd echter Boris de Jonge met 15 punten, een afgetekende voorsprong. De beker zal binnenkort ook zijn naam dragen.

Alle deelnemende spelers waren het roerend over eens dat het weer een zeer geslaagde avond was geweest, zelfs een aantal rokende darters buiten zagen dat het spelplezier er af spatte bij de deelnemers. Volgend jaar weer!! Uw verslaggever RM

foto`s:    klik hier

 

Eindstand.
  naam  punten
1  Boris de Jonge   15
2  Karel Schoenmaker   12½
3  Han Hubers   10
4  Diederik Visser   9½
   Bert van Drongele   9½
   Hans Spoelstra   9½
7  Yurian Harjono   7½
   Tonnie Rekveldt   7½
9  Jan Kruisselbrink   6½
10  Gradus Hagreis   2½
 

Historie:

2010 winnaar: Folke van Dorp
2009
 winnaar: Jan Kleijer
2008
winnaar: Espen Zecha
2007
winnaar: Hans Spoelstra   de gegevens zijn verlorengegaan.
2006
winnaar: Luuk de Ruijter
2005
winnaar: Dragan Lukic
2004
winnaar: Arnold Frijling
2003
winnaar: René Nijland (ASV)
2002
winnaar: Paul v.d. Berg (ZSG)