Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
  Zeer geslaagd Terrasschaak ZZS!  
  02-sep Terrassentoernooi ZZS! winnaars   Alje - Bart  
   
 

Op zaterdag 2 september 2017 is de eerste editie van het terrasschaaktoernooi van Zwolle Zuid georganiseerd. Vanuit het Grand Café Zuijdt werden de deelnemende dubbels naar de terrassen gestuurd waar onder het genot van een heerlijk zonnetje en drankjes tegen elkaar geschaakt werd. Met de hulp van de social media werden de uitslagen doorgegeven waarna de teams geïnstrueerd werden naar de volgende locatie. Leuk was ook vooral dat het winkelend publiek opmerkte dat er hier overal geschaakt werd.
Uiteindelijk bleek het duo Alje-Bart het sterkst van allemaal, maar de overwinning was nipt. Met 9,5 uit 6 partijen bleven ze maar een half puntje meer te hebben dan het duo Bert–Ido. Ons ex-lid Jan Kruisselbrink met lid Robert Beijdels werden daarna knap derde met 8,5 punt. Voor de verdere eindstand, zie de tabel.
Wat vooral bleef hangen was de geweldige sfeer. Eenieder heeft zich prima vermaakt, ook het jonge lid dat nog maar 3 weken geleden had geleerd hoe de spelregels waren had vooral veel plezier en we waren bovendien onder de indruk van zijn vooruitgang.
Brasserie “Hart van Zuid”, Café “d' Olde Neel” en de gastheren van Grand Café “Zuijdt” worden hartelijk bedankt voor de geboden gastvrijheid. Wat mij betreft volgende jaren vaste prik op de agenda.

P.K.

Verslag Ron Meyer 

Zeer geslaagde editie van het 1e Zwolle Zuid terasschaakt toernooi een feit.

Mede dank zij het enthousiasme van de medespelers de fantastische locaties waarop gespeeld kon worden het mooie weer en de voortreffelijke organisatie is het nu al zeker dat deze happening in de toekomst vaker zal zal gaan plaatsvinden. Bij geen der deelnemers viel een blijk van ongenoegen waar te nemen of het moest zijn dat het te snel afgelopen was. Verheugend was ook zeker het feit dat er een aantal niet leden van de club op dit evenement zijn afgekomen: wie weet waar dit toe kan lijden, weer een middag om in de annalen van onze club bij te schrijven.

R.M.

 
 
1 Alje - Bart 9,5
2 Bert - Ido 9
3 Jan - Robert 8,5
4 Emile - Vincent 8
5 Peter - Gradus 5,5
6 Marc - Ron 4,5
7 Klaas Jan - Hugo 0,5
 
  Foto's klik hier  
 
s