Zwolle-Zuid Schaakt!
 

prijsuitreiking jeugdschaak 2022

001Op donderdagavond 7 juli werd het seizoen van het jeugdschaak afgesloten met de prijsuitreiking. Het was weer een bijzonder jaar. Door de corona-perikelen was het aantal jeugdleden teruggelopen van ongeveer 15 naar slechts 3. Gelukkig zijn Rhyan, Timo en River gebleven en inmiddels hebben we sinds half maart weer 9 kinderen op de schaakclub.

001Na een warm applaus van de jeugdspelers en de aanwezige ouders voor de schaaktrainers Ineke, Ingrid, Oscar en Roel, begon Roel met de uitreiking van diploma’s. Sophie en Ethan hebben vorige week examen gedaan in Stap 1 en beiden hadden alle 22 opgaven goed, een uitstekende prestatie! Daarna reikte Roel de medailles uit. Gedeeld 7e zijn Kaj, Noah en Joas geworden, alle drie met een score van 3 punten. Timo is 6e geworden met 4 punten. Timo is een paar keer verhinderd geweest, anders was hij zeker bij de top drie geëindigd. Een fraaie 5e plaats was er voor Sophie, het enige meisje in het gezelschap, met 5 punten. Haar broer Ethan, het jongste jeugdlid van de schaakclub, werd 4e met 6 punten. Tot de laatste speelronde was het spannend bij de top drie. 001Dankzij een fraaie overwinning in de laatste speelronde is Nedelcho 3e geworden met 7 punten. Hierdoor bleef River steken op 8 punten, waarmee hij knap tweede is geworden. Met een half puntje meer is Rhyan kampioen geworden. Zijn naam zal worden gegraveerd in de wisselbeker van de Jeugd, dat tot nu in handen was van Thomas. Als verrassing had Ineke daarna nog een leuke attentie voor alle spelers, aangeboden door AH Zuid.

Na de prijsuitreiking en het uitdelen van de attenties werd er nog een gezellig potje d001oorgeefschaak gespeeld, waarbij de ouders mee mochten doen. Zij lieten zich van hun beste kant zien, maar het was duidelijk wie de beste schakers waren… Een leuke afsluiting van een toch nog mooi schaakjaar!R.B.

 

Voor meer foto's ( hier )