Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
 
Zwolle Zuid Schaakt (in de) binnenstad
(27-09-09)

Op zondag 27 september stond weer het jaarlijkse Zwols kroegenschaaktournooi op het programma. Dit keer was het sucses gegarandeerd omdat er nu 2 teams uit Zwolle Zuid meededen, en wel met de welluidende namen Le quatro staggione en the fantastic four. Het eerste team bestond uit Rick, Patrick, Yurian en Bert, het 2e team werd gevormd door Ron, Gradus, Tonnie en Peter. Nadat alle teams zich hadden verzameld bij de Belgische Keizer op de melkmarkt waaierden alle team uit naar de diverse deelnemende kroegen.
Het gaat tever om alle gespeelde partijen te annaliseren, maar over het algemeen werd er met vuur, passie en plezier gespeeld. Het uiteindelijk resultaat van deze kroegentocht mocht er zijn, het eerste team werd uiteindelijk 3e en het 2e, niet onverdienstelijk, 11e.
Sommige leden van de deelnemende teams namen echter de term kroegentocht wel een beetje erg letterlijk en gingen met het bierglas in de hand van kroeg naar kroeg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist van deze personen de prestaties ver onder de maat bleven. Andere leden van het illustere gezelschap stegen ver boven zich zelf uit en boekten onverwachte resultaten tegen sterkere tegenstanders.

Al met al kan echter gezegd worden dat het weer een middag was om niet snel te vergeten, dat er verscheidene dames werden geslagen, dat er gepromoveerd werd met verkeerde kleuren, dat loterijbonnetjes werden uitgegeven als consumptiebonnen en dat de omzet van de deelnemende kroegen flink is gestegen!

Tot volgend jaar!

Uw verslaggever


RM