Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
 


(28-12-09)
ZZS! Spint (spaar)garen in de Kampense Majesteit

Als welkome afwisseling tussen het kerstgevoel en het oud en nieuw geweld werd ook dit jaar weer in de sfeervolle binnenstad van Kampen het snelschaak Jaap Spaargaren toernooi gehouden. Uiteraard zoals, bijna altijd ,als er op schaakgebied iets gezelligs is te beleven deed er ook dit jaar een afvaardiging mee uit Zwolle Zuid. Karel, Yurian, Rick, Bert, Gradus, Jan K en Ron gingen de Kampense uitdaging aan en hebben zich prima geweerd en vermaakt in het schitterende Grand Café de Majestesteit waar het niet alleen tijdens schaken goed toeven is, maar waar men ook zo maar gezellig kan binnenlopen.

Er werden een aantal voorrondes gespeeld om het kaf van het koren te scheiden. Uw verslaggever heeft niet alles in de gaten kunnen houden, maar wat opviel was dat er door de deelnemers regelmatig op de verkeerde klok werd geslagen en dat naarmate de avond vorderde de intensiteit van het slaan flink toenam.
4 leden van het Zwolse gezelschap kwamen uiteindelijk in de finalepoules terecht, waar ze zich goed geweerd hebben. Uiteindelijk kan aleen Karel een prijs in de wacht slepen, Rick ,Bert en Yurian bleven helaas met lege handen achter. Niet geheel toevallig zaten deze leden bij elkaar in een auto en kwamen ze later als de anderen binnenlopen, misschien dat deze wat gebrekkige voorbereiding hun parten heeft gespeeld.
De andere leden van ZZS!, Jan, Gradus en Ron mochten eveneens een prijs in ontvangst nemen.

Al met al kan gezegd worden dat het een plezierige avond in een schitterende entourage is geweest en kijken diverse leden nu al weer uit naar volgend jaar.

Rest mij nog een woord van dank uit te spreken aan de organisatie van O&O en iedereen een goede en veilige jaarwisseling toe te wensen en een goed begin van 2010!!

Uw verslaggever,
RM