Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
21-01-2011Kort_OSBO_1e_team_21-1-2011

Sensationeel Bekerduel in denksportcentrum!

Het onvolprezen 2e team van ZZS, was in de 2e ronde van de OSBO cup gekoppeld aan het het zeer sterke 1e team van ZSG. Dit team had in de vorige editie van de OSBO cup het 1e team van ZZS gedecideerd met 4-0 aan de kant gezet. De verwachtingen waren dan ook niet echt hoog gespannen bij de leider en de teamleden, en juist misschien wel door deze onbevangen instelling maakte het ontketende 2e er een avond van om nooit te vergeten.

In het begin van de avond leek alles volgens het boekje te gaan voor ZSG, toen na 1 ½ uur Peter op bord 3 het hoofd moest buigen voor zijn tegenstander die een fout in de opening goed uitspeelde. Lange tijd gebeurde er niets en bleven de borden 1, 2, en 4 volledig in evenwicht. Op bord 1 had Bert een mooie stelling op het bord en stond hij ruim in tijd voor, op bord 2 was Tonnie bezig aan een mooie pot, maar stond hij ver in tijd achter en op bord 4 speelde Oscar een gedegen partij die alle kanten op kon.
Zo rond 23.15 begon er enige tekening in de strijd te komen. Alle leden van het 2e inclusief de teamleider waren al verbaasd dat ze het zo lang hadden volgehouden.
En toen, vanuit het niets, pakte Tonnie met een werkelijk schitterende opgebouwde aanval, met nog 2 min 13 op zijn klok de winst op bord 2 tegen D. Lukic. Een speler met een rating van 2130!! terwijl Tonnie op 1653 staat! Dat zal straks wel anders zijn. Het denksportcentrum stond bijkans op de kop van de sensatie. Toen daarna Oscar op bord 4 ook nog een meer dan verdienstelijke remise uit het vuur sleepte tegen Paul Grooten, leek er een regelrechte sensatie in de lucht te hangen vooral ook omdat Bert op bord 1 tegen B van Gelder in tijd ruim voor stond en zelfs een pion voorsprong had, doch het mocht echter niet zo zijn. Zijn tegenstander boog de achterstand bekwaam om naar een voorsprong en Bert moest noodgedwongen opgeven.
Maar wat een wereld avond voor met name Tonnie!! Deze partij verdiend het om op de website van ZZS gezet te worden. De teamleider heeft dit ook al Tonnie opgedragen, dus binnen niet al te lange tijd kan een ieder nog eens van deze partij genieten!
Maar het hele team heeft een prestatie van formaat geleverd, en werd door alle aanwezigen na afloop geprezen om de team geest en het elkaar aanmoedigen waar nodig.
De teamleider vertrouwde uw verslaggever nog toe, dat hij deze avond 10 jaar ouder was geworden van de spanning.

Als het dit 2e team deze lijn in de competitie weet door te zetten, liggen er nog meer van dit soort mooie avonden in het verschiet.

Verder waren er nog 2 partijen in de OSBO cup in het denksportcentrum: Caissa 2 versloeg met 2 ½ tegen 1 ½ het 2e van ZSG en Pallas moest tegen ZSG 3, deze uitslag is uw verslaggever niet bekend omdat hij toen met de teamleden lekker genoot van een welverdiend drankje.

Al met al een avond voor het onbevreesde 4 tal, Bert, Tonnie, Peter en Oscar om niet snel te vergeten
Hulde aan deze spelers!!

Uw verslaggever,
RM

De uitslagen:

B. van Gelder - (z) Bert van Drongelen 1 - 0
D.Lukic - (w) Tonnie Rekveldt 0 - 1
B de Jonge - (z) Peter Kraan 1 - 0
P Groooten - (w) Oscar Bouter ½ - ½ZSG 1 -
ZZS! 2 2 ½
1 ½