Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
 
ZZS! laat zich gelden tijdens JST in Kampen
(29-12-2011)

Op donderdag de 29e december deed een record afvaardiging van Zwolle Zuid Schaakt mee aan het jaarlijkse Jaap Spaargaren toernooi in Kampen in de geweldige locatie de Majesteit. Nadat de kruitdampen van de 1e 3 voorrondes waren op getrokken bleek dat Rick Wouda zich verdienstelijk in de B groep had geknokt met 4 1/2 punt. Bert en Maurits waren in de C groep ingedeeld. Jan Kruisselbrink, Tonnie en Ron kwamen in de D groep terecht. En toen begon het echte werk pas echt, en mensen wat deed het Zwolse 6 tal van zich spreken.
Rick kon helaas geen potten breken, maar kwam toch uit op een score van 3 1/2 uit 10 in de op 1 na hoogste groep,, hij heeft echt gevochten als een tijger, maar als je in een groep zit met ratings van boven de 2000 dan zal een ieder begrijpen dat het niveau nogal hoog was. In de C groep begon het vuurwerk pas echt en deze groep werd uiteindelijk gewonnen door Bert met een score van 9 uit 10. Voorwaar een prestatie om trots op te zijn. 2e in deze groep werd Maurits, een eclatant succes voor ZZS!. Maar het feest was nog niet voorbij, want nadat Ron in de voorrondes al had verbaasd door 3 punten te behalen werd hij in de finale D groep gedeeld 4e met een score van 4 uit 9. Ook deze groep werd gewonnen door ZZS, met maar liefst 2 winnaars. Tonnie en Jan moesten in onderling duel uitmaken wie er met de winst zou gaan strijken, maar werden uiteindelijk allebei 1e door een remise in hun onderlinge duel, sores allebei 8 1/2 uit 9. Kortom Zwolle Zuid Schaakt heeft wederom bewezen dat gezelligheid en goed schaken hand in hand kunnen gaan.
Als laatste nog een compliment aan de organisatie, voor de goede zorgen, sfeer en het verzorgen van de inwendige mens. Ook uw verslaggever heeft weer genoten.

B-Finale
7.
Rick Wouda, 4 punt

C-Finale
1.
Bert van Drongelen! punt
2.
Maurits van Ooijen 7 punt

D-Finale
1.
Tonnie Rekveldt! punt!
1.
Jan Kruisselbrink! Ook punt!
7.
Ron Meyer met 4 punt

Rest mij nog als laatste om alle lezers een goed uiteinde en zeer voorspoedig 2012 toe te wensen.

Uw verslaggever,
RM