Zwolle-Zuid Schaakt!
2022-09-03

Terrasschaaktoernooi 2022

0093 september vond alweer het 6e terrassentoernooi plaats. 
Het weer was perfect en voor sommigen iets te warm en de terrassen waren goed voorbereid op onze komst. Wat kan er misgaan? Helaas toch een afmelding van een helft van een duo en 1 team wat wat later zou komen.
Ad hoc besloten om dan maar een half team op te stellen, want anders kwamen we met 15 ipv 16 teams te zitten, wat toch wel vervelend zou zijn.

Vanaf 11:30 druppelden de teams binnen en iets later dan gepland waren we nagenoeg gepland. Vanaf 12:30 konden de eerste partijen starten en uiteindelijk hebben we 7 rondes gespeeld met een gezamenlijke slotronde bij grandcafe Zuijdt.
Er deden vele clubschakers mee en vooral op het eerste bord waren er diverse (ruime) 2000+schakers. Gelukkig door de Zwitserse indeling kreeg elk team genoeg leuke partijen te spelen.
Uiteindelijk waren Boris de Jonge en Fedde Tolman, ook wel aan hun stand verplicht, de duidelijke winnaars van het toernooi.
De ratingprijs onder de 3500 ging naar het team van Frank Tempelman, Duco Nijhuis en Olaf Meijer wonnen de prijs onder de 3000 en Ingrid en Ineke wonnen de poedelprijs. Dit heeft Walter Borter geweten, die ondanks de duidelijke instructies van Ron Meijer opeens partijen ging winnen.

De afterparty bleef nog lang gezellig

E.H.

Foto's klik      hier