Zwolle-Zuid Schaakt!
2021-10-02

Terrasschaaktoernooi


Hallo allemaal,
hierbij mijn verslag van het afgelopen zaterdag gespeelde terrassenschaaktoernooi, georganiseerd door Emile en mijzelf met grote dank aan Karel voor de indeling en ondersteuning.


. Dit toernooi stond in het teken van ons overleden lid Peter Kraan. Zo had Jaap Lamfers, de eigenaar van Grand Café Zuijdt een aantal glazen ter beschikking gesteld van het favoriete drankje van Peter, een Carolus. Er was zelfs een team genaamd "Peter Kraan, We Miss You!" Dit werd soms tijdens het toernooi zelfs een paar keer gescandeerd!
Ondanks de slechte weersverachting werd het een mooie middag waarin geen regen is gevallen en de stemming onder de deelnemers opperbest was. Iedereen heeft genoten van de het samenzijn en mooie en spannende partijen gespeeld. De uiteindelijke winnaar stond eigenlijk al vast zij maakten hun favorietenrol meer dan waar met teamnaam Barracuda zijn uiteindelijkFerdinand Binnendijk en Boris als winnaar uit de bus gekomen met een score van 5 gewonnen partijen en een score van 10 punten. De grootste winst lag hem echter in het feit dat iedereen weer lekker achter een bord kon zitten en lekker onbekommerd kon schuiven. Zelfs het grootste jeugdig talent van ZZS! deed een rondje mee: River! Hij schoof dapper van zich (op een bord van het team I&I), werd wel gematteerd maar vroeg meteen wat hij niet helemaal goed had gedaan. De spreuk komt in mij op: Veel Wint Diegene Die Bij Het Verliezen Leert! & een chocomel smaakt daar prima bij.
Als we dan toch de teams Peter Kraan, We Miss You!, Barracuda en het team I&I hebben genoemd. Er waren meerdere creatieve teams zoals bijvoorbeeld Em-en-Em en ook nog K en K.
Namens alle deelnemers en organisatie kan ik nu al beloven dat we het volgend jaar gewoon weer doen alleen dan hopelijk eerder in het jaar zodat het echt terrassen weer kan worden.Daarbij is het ons ter ore gekomen dat ons toernooi een succesformule is & dat onze schaakvrienden uit Kampen(van O&O) ons concept inKampen ook gaan uitvoeren. De bedoeling zal zijn dit in dezelfde periode te doen, zodat we een circuitje vormen. De beide organisaties (ZZS! + O&O) zijn nog in conclaaf hoe hier verder vorm aan te geven.
Dank aan allen die eraan bijgedragen hebben dat het ook dit jaar in Zwolle-Zuid weer een succes is geworden in notabene de 5e uitvoering alweer.

RM

Foto's