Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
  Simultaan van de clubkampioen  
 

1

 

Op donderdag de 28e was het zover. Na de jaarvergadering van ZZS! maken allen zich op voor de simultaan tegen de clubkampioen.


Tijdens de jaarvergadering zag je het gezicht van Emile al vertrekken, er waren meer dan 20 leden op de ALV. Zou dat allemaal zijn om hun schaakfrustraties van het afgelopen seizoen op hem bot te vieren?
Uiteindelijk deden 18 van deze ruim 20 schakers mee aan de simultaan tegen Emile. Net als vorig jaar kreeg de simultaangever 1 uur en 20 minuten tegen 20 minuten voor zijn tegenstanders. Vervolgens lijkt het alsof Emile de hele zomervakantie in training is geweest voor deze match. Hij huppelt in hoog tempo langs de borden en doet behoorlijk goede zetten, hij permitteert zich nauwelijks frivoliteiten. Als ik een rondje is het mooi om te zien dat er vooral heel veel ‘Emile’ stellingen op het bord staan. Wat knap is, is dat hij het tempo de gehele simultaan hoog houdt. Juist zijn tegenstanders moeten vlot zetten en krijgen weinig tijd om te relaxeren, respect voor het volhouden van dat hoge tempo zonder grote blunders te begaan!

1En de punten rollen vlot binnen. En dat is tactisch handig omdat met 18 partijen richting een eindspel gaan is niet zo handig voor een simultaangever. In het begin heeft Emile vooral winstpartijen en een enkele remise. Na 23 uur verliest hij pas zijn eerste partij.

Als hij om 23.30 de laatste partij beëindigt is duidelijk dat hij inderdaad over een behoorlijke conditie beschikt. Op geen enkel bord is maar iets van tijdnood voor Emile te bespeuren terwijl juist een aantal tegenstanders te grote problemen met hun tijd hadden.

Als de kruitdampen zijn opgetrokken wordt de balans opgemaakt: 11 winstpartijen voor Emile, 5 remisepartijen en 2 maal verlies. Een geweldige score dus voor onze kampioen!

Foto's Simultaan door de clubkampioen klik hier

 

 
 
s