Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
 

ZZS! op bezoek bij Jaap Spaargaren

003Op de maandag tussen kerst en oud en nieuw is het 002Jaap Spaargaren toernooi. Bij dit bezoek waren maar liefst 10 (ex-)ZZS!-ers paraat, en vormden we dus 25% van de schaakpopulatie. In de vorige edities hebben we laten zien dit als extra clubavond te zien en ons ook zo te gedragen. Schaken voor het schaken en verder zien we het wel. Al enkele jaren is eetcafé “De Majesteit” de locatie waar
gespeeld wordt,

oftewel het i001s ook een koninklijk bezoek. De aanvang loopt wat vertraging op doordat we eerst gezellig bijkletsen en enkelen zich vergeten in te schrijven. Om even over achten wordt het toernooi geopend door Hans Spoelstra en Jan Kleijer, de voortreffelijke toernooileiders. Na drie potjes kunnen we alweer gezellig aan de bar bijkletsen, waarbij meerderen van ons zich verbazen over het feit dat er ook mensen bijkletsen over de partijen die net zijn gespeeld; overigens zijn dat natuurlijk geen 004ZZS!-ers. Djengis vergat onderweg nog een keer zijn formulier in te leveren waardoor er wat meer ruimtes tussen de rondes kwam . Leuk om ook even bij te kletsen met Gino en de inmiddels ex-ZZS!-er Jan. Verder waren Ron, Peter, Bert, Yurian, Rick, Emile en Karel aanwezig.

005 006 007
Enkele impressies uit de voorronden

In de voorronden is het ons allen gelukt om de A-groep te 008ontlopen waardoor we ook in de finalepoules gezellig verder kunnen schaken. De ZZS!-ers waren keurig verdeeld over de andere 4 finalepoules. Wel was er iemand in de lagere poules verzeild geraakt die probeerde alle borden te doorboren met de stukken en de klok met karateslagen; beiden zijn overigens niet gelukt, maar was wel duidelijk hoorbaar. Ook dit betreft geen ZZS!-er, wij hebben blijkbaar alleen maar gezellig gestreden.

009Bij de prijsuitreiking was de grootste roem voor Emile en Djengis die hun poule gewonnen hebben. En ph ja, Arnold Frijling was uiteindelijk de terechte winnaar. Van de rest weet ik alleen mijn eigen plek, wel vernam ik zeer tevreden geluiden over het toernooi en de onderlinge gezelligheid. Dat zetten we in 2015 voort op de clubavonden!!