Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links


Jan Weide bokaal: 2016 - 2017

Interview met de winnaar Han Hubers1

Han Hubers: heeft dit jaar de Jan Weide bokaal gewonnen en daarmee de bokaal.

 

De vragen:

 

1. Wie is Han Huberts? (hoeft niet lang hoor gewoon een kleine intro mbt leeftijd, schaakt sinds, vorige vereniging )
"Dat weet ik niet. Ik weet wel wie Han Hubers (zonder t!) is, hoop ik ;-)
50 jaar, woon met vrouw en 2 dochters in buitengebied net onder Zwolle. Beide dochters zijn even jeugdlid bij ZZS! geweest! Schaak sinds mijn 14e bij een club. Eerst Haaksbergen in Twente, daarna studentenschaakclub SISSA in Groningen en sinds 2001 bij ZZS!. De club die ik samen met Karel en Oscar heb opgericht.

 

2. Wat vind je belangrijk: het winnen van de beker of ....?
"Het spelen van een leuke, spannende partij! Niets is leuker dan die hersencellen te laten kraken achter het bord, samen met een clubgenoot.

3. Met wie had je de meeste moeite?
1"Yurian. Sterke, sympathieke speler die de hele partij geconcentreerd en rustig blijft. Ook afgelopen seizoen weer op typerende wijze van verloren. We kregen een scherpe stelling waar ik eigenlijk veel beter kwam te staan. Na wat onnauwkeurigheden speel ik (met wit) Dh2 om de druk verder op te voeren..

Yuri raakt niet in paniek. Na Le7xg5, Dh2xe5 speelt hij Db7-e7 en moet ik de dames ruilen om niet in een mindere stelling te komen. We spelen dit eindspel natuurlijk door, maken beiden - ondanks tijdnood - nauwelijks meer fouten, maar de zwarte g- en h pionnen beslissen uiteindelijk de partij. Ondanks het verlies vond ik dit wel één van de partijen waar ik het afgelopen seizoen het meest van genoten heb.

4. Ga je er dit seizoen weer voor en wil je dan ook de simultaan doen of heb je liever dat de clubkampioen (interne winnaar = Emile) de simultaan doet?
"Voor spannende, avondvullende partijen? Ja! De Jan Weide bokaal? Zou mooi zijn, maar hoeft niet. De simultaan moet wat mij gegeven worden door de kampioen van de grootste competitie, deze persoon is immers het meest aanwezig geweest.

5. Wat verwacht je van dit seizoen in de competitie
"In de klassieke competitie wil ik zoveel mogelijk rondes meespelen, en verwacht ik weer veel avondvullende partijen. En dat is ondertussen (ronde 6) al aardig gelukt. Al mooie, spannende partijen gespeeld met Emile, Karel, Bernard, Bert en Yurian. In 2018 zullen er vast nog veel meer volgen!

H.H.