Zwolle-Zuid Schaakt!
home Clubinformatie Bestuur Jeugd Senioren Links
Externe Competitie 2014-2015
ZZS! 2 ZZS! 1

Djengis van Nek
tel:06-39724640

Karel Schoenmaker
038-4601311
14-10/21-10   Ronde 1   23-10-2014   Ronde 1  
13-11-2014   Ronde 2   10-11-2014   Ronde 2  
11-12-2014   Ronde 3   09-12-2014   Ronde 3  
13-01-2015   Ronde 4   15-01-2015   Ronde 4  
12-02-2015   Ronde 5   10-02-2015   Ronde 5  
13-03-2015   Ronde 6   05-03-2015   Ronde 6  
21-04-2015   Ronde 7   16-04-2015   Ronde 7  
Archeif 2013-2014

 

 

 

 

 

 

Top


Ronde 7
Uitslag ZZS! 1 tegen ZSG2 :    4 - 4

verslag Karel :Uit en thuis tegen ZSG2

verslag Karel :Slotronde OSBO 2e klasse A bij ZZS!

verslag Ron   :Zinderende slotavond in DE Pol!!!!!!!!!

======================================================

Uit en thuis tegen ZSG2

In de slotronde spelen we tegen ZSG 2. Op papier is dit een uitwedstrijd; praktisch betekent dit wit aan de oneven borden. Doordat wij dit seizoen de slotronde organiseren is het tevens een thuiswedstrijd. En deze wedstrijd gaat dan direct om het kampioenschap. Vooraf is duidelijk dat wij 3½ bordpunt moeten halen om kampioen te worden.

Wat er verder allemaal gebeurde staat in het verslag van de slotavond. In dit verslag louter de wedstrijd van onze matadoren. Door de chaotische start begint onze wedstrijd ten eerste later, en ten tweede begint de andere wedstrijd in de zaal nog later dan die van ons zodat we de opening met een behoorlijk geluidsniveau op de achtergrond doen. Zoals niet gehoopt maar wel verwacht komt ZSG met een supertactische opstelling. Hun sterkste 4 spelers spelen aan bord 5 t/m 8. Het idee is natuurlijk dat die alle vier winnen en dat er aan de eerste vier borden nog een punt naar hen toevalt. Wij hebben alleen onze topscorer Tonnie op bord één gezet. Jammer is dat Piet Bolhuis wel tijdig in het Denksportcentrum is, maar uiteindelijk te laat in De Pol om mee te spelen, Henk van Schaik valt voor hem in.

Ik ben zelf behoorlijk gestrest door al het gedoe in het begin dat ik noch de concentratie goed kan vinden noch de andere partijen goed heb bekeken. Wat me bij een rondgang tegen tien uur duidelijk wordt is dat we vanavond de slechtste wedstrijd van het seizoen spelen. Normaal gesproken zijn we een stel gezellige en te lieve schakers; we gunnen onze tegenstanders teveel. En dat betekent dat we in de meeste seizoenen enkele avonden hebben waarin we collectief de punten te grabbel leggen. Enkele jaren gelden was dat zelfs zo erg dat we nog gedegradeerd zijn naar de 3e klasse. Sinds we terug zijn in de 2e klasse hebben we dit probleem een beetje onder controle. Maar vanavond dus niet. Yurian komt moeilijk uit de opening en moet zijn stelling op gevaarlijke manier openen. Djengis staat na de opening wellicht iets beter, maar Albert is mooi aan het schuifelen en duwt steeds harder tegen de stelling van Djengis aan. Jan speelt tegen Henk van Schaik die op het laatst mogelijke moment achter het bord gaat zitten. Hier gebeurt weinig, er wordt vooral materiaal geruild zonder dat de stelling ernstig uit evenwicht raakt. Han krijgt direct een felle aanval van Guido over zich heen en voordat hij het weet staat hij onder druk; mooi en goed gespeeld door Guido trouwens. Emile bereikt met zwart op bord 4 weinig, het lijkt in evenwicht en het is eerder wit die een plusje heeft. Rick heeft, net als de andere wedstrijden in dit seizoen, een prima stelling. Ik mis in de opening door alle stress tot tweemaal toe een route naar een veel betere stelling. Op het moment dat ik denk aan aanvallen en positief ben over de stelling laat na afloop Rybka zien dat vanaf dat moment alleen Richard beter staat. Tonnie op bord een is zoals verwacht: tweemaal beton. Wel geeft Bram tegen 10 uur zomaar een pion weg doordat hij teveel wil, en een andere pion gaat er op termijn ook aan. Na mijn rondje om tien uur ben ik dus allerminst zeker van een goede afloop, het kan wel eens behoorlijk spannend worden.

Pas ruim na half elf zijn er beslissingen in de partijen. Als eerste wint Yurian. Alfred blundert een stuk weg en komt in een hopeloze stelling terecht (1-0). Even later komen Jan en Henk remise overeen, deze partij is nooit uit balans geweest (1½-½). Naast mij heeft Tonnie inmiddels de tweede pion gewonnen en als hij alle zware stukken van het bord heeft weten te ruilen is het eindspel eenvoudig gewonnen (2½-½). Het is dan inmiddels elf uur en een rondje langs de borden laat zien dat Rick een pion heeft weggegeven, Emile staat iets minder, Han staat moeilijk en Djengis wordt langzaam achteruit gedrongen, maar concreet lijkt het nog in orde. Zelf denk ik iets beter te staan met een vrijpion meer in een complexe stelling. Een positief scenario laat een soepele overwinning zien, maar aangezien geen enkel bord meer dan gelijk staat is ook 5-3 nog een zeer reële mogelijkheid. Na half twaalf gaat de scoringsmachine weer lopen. Djengis wordt er inderdaad langzaam afgedrukt en met mooie dreigingen en combinatiemotieven weet Albert te winnen (2½-1½). Tegen kwart voor twaalf staakt Rick de strijd; de pion minder in het eindspel loopt uiteindelijk om een vette nul uit (2½-2½). Op dat moment staat Han slecht, ik verloren en Emile matig. Dus zeker dan lijkt ZSG kampioen te worden. Even later is de verlossing voor ons. Bij Emile wordt er iets weggegeven ten gunste van ons waarna de partij snel gewonnen is (3½-2½). KAMPIOENTJE!!!! Er klinkt zacht gejuich van de ZZS! aanhang. Inmiddels heeft Richard de schaakblindheid van mij overgenomen. Hij presteert het om een totaal gewonnen eindspel te winnen. Onbegrijpelijk, hij had zeer vele zetten kunnen doen om te winnen, maar geeft in een paar zetten veel voordeel weg. In een eindspel waarin hij nog wel een pion meer heeft is de winst zeer ver weg en dus wordt remise overeengekomen (4-3). Daarna strijd Han nog een tijd zeer nobel door in een slechte stelling, en uiteindelijk delft hij het verwachte onderspit (4-4).

Over de wedstrijd kunnen we dus kort zijn. Het is dit seizoen vooral schaaktechnisch veruit ons slechtste optreden. Gelukkig hadden enkele ZSG-ers ook last van de wedstrijddruk waardoor er een eindstand op het bord komt die overeenkomst met de werkelijk krachtsverschillen.

Ik denk dat na deze avond Tonnie onze vaste bord-1 speler wordt, hij deed het perfect. Verder hebben we nog wel een trainingsprogramma voor de boeg in de zomerperiode om ons volgend seizoen te handhaven in de 1e klasse. Ten eerste schaaktechnisch, en daarnaast vooral mentaal: hoe gaan we om met stress van de wedstrijd. We gaan er in ieder geval ruimschoots van genieten. ZZS! gaat voor het eerst in zijn historie naar de 1e klasse van de OSBO. Daarmee is de landelijke competitie nog maar twee klassen weg. Het duurt nog wel even voordat we daar zijn. In de tussentijd blijven we de schaakclub die we zijn: gezellige schaakavonden en respect voor alles en iedereen achter de schaakborden en daar omheen.

=======================================================

Slotronde OSBO 2e klasse A bij ZZS!

Dit seizoen zijn wij dus gastheer voor de slotronde. Ik weet van vorige ervaringen dat schaken leuk is en ook gastheer zijn, maar een combi daarvan maakt het nog moeilijker. En als het dan ook nog voor het kampioenschap is tegen ZSG 2 dan is dat extra lastig.

Nadat alle teams binnen zijn blijkt dat er binnen twee verenigingen niet goede gecommuniceerd is tussen de secretaris en de teamleider. Er is gevraagd en toegezegd om materiaal mee te nemen, hetgeen niet geschiedde. Nu hebben wij wel wat extra materiaal, maar deze vraag overtreft ons aanbod. Gelukkig zijn de mensen van ZSG zo joviaal om materiaal uit het Denksportcentrum op te halen om de problemen, veroorzaakt door De Combinatie en DZC, op te lossen. Complimenten voor deze sociale schaakvriendelijkheid. Praktisch betekent het dat de start ietwat chaotisch verloopt. En dat is jammer want dat gaat ten koste van de concentratie van alle schakers. Omdat we in twee zalen van De Pol spelen hebben we Sibbele Bonthuis gevraagd of hij wedstrijdleider wil zijn in de zaal waar de broederstrijd tussen de twee Zwolse teams een kampioen gaat opleveren. Hier speelt ook D&Z/O&O 2 tegen De Combinatie. In de andere treedt Ron als wedstrijdleider op bij DZC-Lelystad en VSG 2 - De Schaakmaat.

Het is snel duidelijk dat De Combinatie verliest van D&Z/O&O 2; dat betekent dat zij de eerste degradant zijn. De andere degradant speelt in de andere zaal. Voor aanvang komen De Schaakmaat, DZC en VSG 2 daar nog voor in aanmerking. Voor DZC is het een meevaller dat Lelystad met 6 man komt opdagen. Als op de andere borden beide teams evenveel scoren, wint DZC met 5-3 en zij ontlopen daarmee degradatie. De strijd tussen De Schaakmaat en VSG2 is dan een echt degradatieduel geworden, de verliezer degradeert nu immers. Deze wedstrijd wordt met duidelijk verschil beslist in het voordeel van De Schaakmaat waardoor VSG2 degradeert.

In de andere zaal is dan de spanning te snijden in de wedstrijd tussen ZSG2 en ZZS!. De meeste beslissingen in deze wedstrijd vallen door foute keuzes en inschattingen. Om kwart voor twaalf wint Emile Hoogterp zijn partij waarmee het kampioenschap van ZZS! een feit is.

Al met al een mooie schaakavond, de slotronde is en blijft een goed initiatief van de OSBO; hulde aan de bedenker daarvan! Daarnaast alle dank voor de arbiters. Na de ietwat chaotische start met de materiaalproblemen is er alleen een schaakklok die niet goed gezet is. Verder is het een sportieve schaakavond, en daarvoor ook een compliment aan alle schakers.

=======================================================

Zinderende slotavond in DE Pol!!!!!!!!!

In een werkelijk stampvol wijkcentrum De Pol vocht het strijdbare 1e team van Zwolle Zuid Schaakt voor het kampioenschap. De buit leek gemakkelijk voor het grijpen, maar het liep even anders! Een tweetal teams had namelijk niet aan de oproep van de secretaris voldaan om materiaal mee te brengen waardoor er allerlei noodoplossingen moesten worden bedacht. Uiteindelijk bracht ZSG uitkomst door materiaal te leveren, waardoor de slotronde toch nog gewoon doorgang kon vinden. Voor het 1e team stond zoals gemeld het kampioenschap en daarmee promotie op het spel, daartoe moest er minimaal met 3 ½ bordpunt gewonnen worden van de directe concurrent ZSG, maar die besloot om de huid duur te verkopen en bracht een tactische opstelling in het veld waarmee de ZZSers veel moeite hadden. Toch zag het er in begin goed uit omdat Yurian een blunder van zijn tegenstander goed en adequaat afstrafte, en ook Tonnie zijn partij winnend afsloot. Daarna speelde Jan remise en leek alles alles crescendo te gaan voor het gezelschap uit Zuid, maar het werd al snel minder toen Rick moest opgeven en ook Djengis het hoofd moest buigen. Maar zie daar Emile rechte de rug en bracht het verlossende 3e punt over het bord…….KAMPIOEN!! dat Karel nog remise speelde en Han verloor deed er niet meer toe. Eindstand 4-4. HET KAMPIOENSCHAP WAS BINNEN!!!!!, een totaal gesloopte wedstrijdleider / organisator achter latend gingen de matadoren aan de bar het lekker vieren. In het begin was het wel een organisatorische puinhoop omdat er dus niet voldoende materiaal was om de partijen te kunne laten beginnen, de wedstrijdleider Sibbele Bonthuis heeft dit echter met hulp van ZSG perfect opgelost en daarna kon het feest wat een slotavond is beginnen en kwamen op gezette tijden de hapjes en borrelgarnituur door. Het was weer een avond zoals die waarschijnlijk alleen bij ZZS kan voor komen, maar wederom 1 om nooit te vergeten.

Tot volgend seizoen, Uw verslaggever, RM

 

 

ZSG 2 1790 ZZS! 1817 4 – 4
Bram de Vries 1723 Tonnie Rekveldt 1779 0 – 1
Richard Stegeman 1795 Karel Schoenmaker 1956 ½ - ½
Christian Wijnia 1706 Rick Wouda 1826 1 – 0
René in 't Veld 1757 Emile Hoogterp 1901 0 – 1
Guido van Bennekom 1930 Han Hubers 1836 1 – 0
Henk van Schaik 1640 Jan Bongaerts 1793 ½ - ½
Albert de Boer 1894 Djengis van Nek 1712 1 – 0
Alfred Knap 1873 Yurian Harjono 1734 0 – 1

 

  Stand na ronde 7                    
1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1. ZZS! XX 4 7 6 13 38
2. D & Z en O & O 2 XX 6 5 12 32½
3. ZSG 2 4 XX 6 11 37½
4. Lelystad 2 XX 6 3 5 6 27½
5. De Schaakmaat 2 2 XX 4 5 25
6. DZC 1 5 4 XX 5 23
7. VSG 2 XX 4 3 23
8. De Combinatie 2 3 ½ 3 4 XX 1 17½

Persoonlijke scores na ronde 7
rating score gem.tegen TPR +/-
1 Tonnie Rekveldt 1779 6 uit 7 1580 1859 80
2 Karel Schoenmaker 1956 4½ uit 6 1809 1993 37
2 Han Hubers 1836 4½ uit 6 1742 1918 82
4 Patrick Wezenberg 1946 4 uit 4 1600 2052 106
5 Jan Bongaerts 1793 4 uit 5 1630 1849 56
6 Yurian Harjono 1734 4 uit 7 1664 1720 -14
7 Rick Wouda 1826 3½ uit 6 1748 1811 -15
8 Emile Hoogterp 1901 2½ uit 6 1757 1726 -175
9 Bert van Drongelen 1658 2 uit 3 1467 1606 -52
10 Ruben Jaspers ---- ½ uit 1 1538 1538 ----
10 Peter Kraan 1447 ½ uit 1 1540 1494 47
12 Djengis van Nek 1712 0 uit 1 1894 1612 -100
12 Oscar Bouter 1462 0 uit 1 1748 1413 -48

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

 

Top


Ronde6
Uitslag ZZS! 1 tegen DZC :    7 - 1

1e team doet wat t moet doen

Het was op donderdag 5 maart 2015 bussiness as usual in wijkcentrum de Pol in Zwolle Zuid. Het eerste team van Zwolle Zuid bewees nog waar eens dat het nu toch echt wel degelijk een kandidaat voor het kampioenschap in de 2e klasse is. De combinatie van Dronten en Zeewolde werd met de duidelijke cijfers van 7-1 aan de kant geschoven letterlijk en figuurlijk. Door deze uitslag ligt de druk nu volop bij de andere mede- kampioenskamndidaat ZSG ook uit Zwolle.. Het verschil tussen beiden is slechts een schamel aantal punten. Het is dan ook niet meer als terecht dat deze beide teams elkaar treffen tijdens de slotronde. De wedstrijdleider/secretaris heeft het slim gespeeld door de slotronde in Zwolle Zuid te laten spelen waardoor ZZS het thuisvoordeel heeft. Tijdens de partij van Karel moest de wedstrijdleider nog even handelend optreden omdat de klok de geest had gegeven, maar dit werd vakkundig opgelost. Dat het kampioenschap goed in de hoofden van het team zit bleek uit het feit dat er direct na de wedstrijd al gepraat werd over deze uitslag omdat 8-0 beter was geweest met het oog op de partij tegen ZSG.

De supportersvereniging van ZZS heeft reeds aangekondigd luidkeels en met acties aanwezig te zullen zijn tijdens de slotronde!! Wellicht dat er bananen acties worden gevoerd?? men weet het niet het gezelschap uit Zuid is tijdens dit soort happenings op z'n best.

Uw verslaggever zal de ontwikkelingen op de voet volgen.

Uw verslaggever, RM

 

 

ZZS! 1846 DZC 1611 7 – 1
Karel Schoenmaker 1956 Salahuddin Baryalai 1882 1 – 0
Emile Hoogterp 1901 Huib Rijk 1777 0 – 1
Han Hubers 1836 Harry Jaspers Focks 1799 1 – 0
Rick Wouda 1826 NO   1 – 0 REGL
Patrick Wezenberg 1946 Mark Gesman ---- 1 – 0
Jan Bongaerts 1793 Nico de Roon 1538 1 – 0
Yurian Harjono 1734 Martin van der Hoek 1524 1 – 0
Tonnie Rekveldt 1779 Hans Laterveer 1523 1 – 0

 

  Stand na ronde 6                    
1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1. ZZS! XX      7 6 12 34
2. ZSG 2      XX 6 10 33½
3. D & Z en O & O 2 XX 6      10 27½
4. Lelystad 2 XX 6      5 6 24 ½
5. VSG 2 XX      4 3 20½
6. De Schaakmaat 2 2      XX 4 3 19½
7. DZC 1      4 XX 3 18
8. De Combinatie 2 ½      3 4 XX 1 14½

 

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

 

Top


Ronde5
Uitslag VSG 2 Ermelo tegen ZZS! 1 :    1½ - 6½

Verslag Karel

Uit in Ermelo

Het is altijd leuk om in Ermelo te schaken. Ze spelen in het ECHOS-home gebouw “De Schakel”. En dan kun je gedurende de partij rondlopen en ontdekken waar het gebouw voor dient. Op diverse plekken kun je zien wat onze krijgsmacht de afgelopen decennia voor nuttige activiteiten heeft uitgevoerd in het buitenland. De mensen van de club aandacht voor hun leden. Zo worden een viertal (oude) leden elke week van huis gehaalde n weer terug gebracht om te kunnen schaken. Ik sprak nog met het oudste lid van de club, 95 jaar inmiddels. Had bij Henk Mondria in de klas gezeten; tegen hem speelde ik enkele jaren geleden in Nunspeet. Ook had hij thuis een prachtige verzameling schaakstukken in een vitrinekast waarvan hij foto’s liet zien. Mooie schaakspelen die hij waarschijnlijk vanuit allerlei windstreken had verzameld.

Een paar jaar geleden speelden we de slotronde in Ermelo. In dat seizoen hadden we driemaal geluk waardoor we niet degradeerden. Vorig seizoen verloren we nog van VSG 2. Dus rijden we met gemengde gevoelens daarheen, het is tijd voor een kleine revanche. Op dezelfde avond speelt hun eerste een uitwedstrijd. De topscorer van het tweede moet dan mee om de clubkleuren hoog te houden. Dat vereenvoudigt wellicht onze taak.

En dan de wedstrijd: we zijn voor het eerst dit seizoen op volle sterkte, zonder invallers dus. Dat betekent dat Tonnie en Patrick niet op vakantie zijn en dat Jan na nare familieverwikkelingen er weer bij is, dat stemt ons allen blij! Vooraf praten we dog even door dat het verschil met ZSG is tot 2 bordpunten gereduceerd door een knullige opstellingsfout van ZSG.

De openingen laat zien dat de VSG-ers dat nog wel kennen. Op de meeste borden hebben we hooguit een klein voordeel. Yurian krijgt het Boedapester gambiet op het bord en hij snoept al snel een giftige pion waardoor hij zijn dame mag inleveren tegen een toren en twee pionnen. Van de andere witspelers speelt Rick tegen een Caro-Kann, Jan tegen een Slavisch fianchetto en Karel tegen een Scandinaviër. Alleen Rick lijkt hier wat voordeel mee te hebben. Van de zwartspelers is de opening van Tonnie interessant. Na e4 en c5 verwacht je een woeste Siciliaan, maar de witspeler weigert om d4 te spelen. Een mooie openingsstrategie. De partij blijft een mooi tijdje in evenwicht. Patrick probeert het Wolga op het bord te krijgen, maar dat mislukt. Emile speelt zijn eigen systeem en Han speelt voor de verandering Konings-Indisch.

En ook als ik om half tien een rondje langs de borden maak is er weinig veranderd. Een kwartier later een nieuw rondje levert het nodige op: Jan stond al prettig vanwege ruimtevoordeel, nu gooit hij er een stuk tegenaan; twee pionnen en een veelbelovende stelling is het gevolg. Bij Tonnie gebeurt het omgekeerde als bij Yurian. De witspeler wint sterk een pion op b7 en meent daarna de giftige op f7 op te kunnen eten, dat kost ook hier een dame tegen een toren. Patrick wint middels een kleine combinatie een pion. Rick staat prettig en Han moet zich niet verder achteruit laten schaken, de vrijpion op d6 ondersteund door eentje op e5 oogt niet lekker. Bij Patrick en Karel is het nagenoeg gelijk. Een half uur later komt er nog meer tekening in de strijd. Rick wint gedecideerd met een stukoffer op g6 waarna zwart snel mat loopt (1-0). Emile speelt tegen beton en komt er niet door; hij berust in remise (1½-½). Bij Tonnie is de afwikkeling zover dat hij een stuk meer heeft; terwijl ik erbij sta gaat dat stuk de doos in tegen een pion; er resteert een eindspel met beide toren en 2 pionnen, dat oogt iets beter voor Tonnie. Yurian staat nog steeds verloren, maar knokt goed terug. Patrick gaat snel winnen zo te zien. Jan en Han staan prima, maar de stellingen zijn nog niet eenduidig. Karel heeft een klein voordeeltje, gelukkig komt het eindspel eraan.

Even later wint Tonnie netjes het eindspel (2½-½), en ook Patrick schuift met een pion voor vlot door naar winst (3½-½). Richting tijdnood ben ikzelf natuurlijk een van de eerste tijdnoodspelers. Daardoor mis ik hoe Jan wint. Ik hoorde dat hij de dame van zwart won waarna het snel over was (4½-½). Hoe Han wint weet ik nog steeds niet, ook op de terugrit hebben we het daar niet uitvoerig over gehad (5½-½). Karel neemt vlotjes een eindspel af: stukwinst en het punt in de tas (6½-½).

En dan is alleen Yurian nog aan het knokken om te zien of er nog meer dan een 0 te halen is. Zijn tegenspeler heeft inmiddels een kwaliteit terug geofferd waarbij de vrijpionnen van Yurian van het bord verdwijnen. In het eindspel van KDL3pi vs KTT4pi lijkt het even alsof Yurian een vesting heeft betrokken: der zwarten komen niet verder. Jammer genoeg heeft Yurian de pionnen niet aan het bord gelijmd, en als hij deze wat gaan bewegen snijdt zwart er prachtig doorheen, althans vanuit VSG-optiek bekeken (6½-1½).

Al met al een ruime overwinning. Op papier mag je dan inderdaad ruimschoots beter zijn, in de praktijk moet je het altijd maar laten zien. En dat is vanavond goed gebeurd. De volgende twee ronden spelen we thuis: eerst tegen Dronten/Zeewolde. De slot ronde is in De Pol, dan spelen we tegen ZSG 2. Wordt vervolgd dus.

VSG 2 Ermelo 1640 Zwolle-Zuid Schaakt! 1846 1½ - 6½
Rob Hollmann 1673 Karel Schoenmaker 1956 0 - 1
Theo Janssen 1724 Emile Hoogterp 1901 ½ - ½
Cor Petersen 1757 Rick Wouda 1826 0 - 1
Marco ter Meer 1647 Han Hubers 1836 0 - 1
Henri Bosch 1611 Jan Bongaerts 1793 0 - 1
Wim Jongejan 1637 Patrick Wezenberg 1946 0 - 1
Uri Vecht 1581 Yurian Harjono 1734 1 - 0
Dirk van Setten 1487 Tonnie Rekveldt 1779 0 - 1

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

Top


Ronde4
Uitslag ZZS! 1 tegen Lelystad :    4½ - 3½

Verslag Ron       VerslagKarel

Matadoren 1e team doen plicht.

Ook de 4e ronde van de competitie is door ZZS 1 winnend afgesloten. Met veel moeite werd de taaie tegenstander uit Lelystad verslagen met 4 1/2 tegen 3 1/2. Jammer was dat de tegenstander hun 1e bord vrij moesten laten door een (te) late afmelding. Dit punt bleek later van grote waarde te zijn. Als eerste reguliere partij was Tonnie klaar die vanuit, wat een remise stelling leek te worden uiteindelijk toch nog de winst naar zich toe trok. Daarna was het de beurt aan Bert die ook op bord 8 de winst vanaf het begin al veilig had gesteld en dit bekwaam uitspeelde. 3-0 halverwege derhalve, maar daarna kwam de klad er een beetje in door een remise van Emile en verlies van Rick op bord 2 en 3. Er waren dus nog 2 borden bezig waar uiteindelijk Han de zege uit het vuur sleepte en de overwinning voor het team veilig stelde. De mooiste en ook de laatste partij was echter van Yurian die in een gewonnen stelling toch nog de partij verloor door een fout zet in de tijdsnootdfase. Vriend en vijand waren het echter over eens dat het een geslaagde avond was geweest met een verdiende winnaar in het Zwolse 8 tal Wederom is bewezen dat gezelligheid en schaken in Zwolle Zuid hand in hand gaan!!

Uw verslaggever, RM

 

 

 

 

 

Verslag Karel
Thuis tegen Lelystad

De 4e ronde brengt ons thuis tegen Lelystad. Vorig jaar was er een boel te doen rond de wedstrijd tegen Lelystad. Dit jaar verloopt alles glad en soepeltjes en zijn ze ruim op tijd aanwezig in De Pol. Bij ons spelen Patrick en Jan om verschillende redenen niet mee, Bert en Oscar zijn de stoere invallers.

Bij binnenkomst en het invullen van het wedstrijdformulier blijkt dat ze met 7 man zijn en dat ze bord één leeg laten. Als ik voorstel om dan gewoon bord 7 leeg te laten wordt dat weggewoven. Praktisch beginnen we dus met een 1-0 voorsprong en mag ik een partij spelen in de interne. Na een kort openingswoord met een hartelijk welkom vangt de strijd aan de overige 7 borden aan. Nadere analyse van het wedstrijdformulier laat zien dat ze een tactische opstelling hebben in de hoop dat ze in de buurt van de 4-4 komen. Op bord 2, 6 en 8 is er een groot ratingverschil in ons voordeel. Bord 3 en 7 is qua rating voor hen en bord 4 en 5 houden elkaar in evenwicht. We zullen zien hoe dat uitpakt. Als Emile, Tonnie en Bert winnen hebben we alvast 4 punten.

In de opening is weinig tekening, wel gebeuren er leuke dingen op de borden. Tonnie speelt en opening die ik niet ken, in ieder geval schuiven ze beide een bult pionnen naar voren, en de dames worden snel geruild. Yurian speelt een rustige opening zodat er snel een ingewikkelde stelling op het bord komt die ik niet meer kan overzien. Oscar laat zich vlak na de opening verrassen door een loperinslag op f7 en er is een pion verdwenen. Bert krijgt geen kans om een gambiet te spelen, tegen een Fransoos ruilt hij en ragt direct c4 naar voren. Da’s een prachtinstrument tegen de Frans-verslaafden. Al snel heeft Bert het betere van het spel.

Een rondje om half tien lat zien dat Emile nog weinig voortgang boekt. Bij Rick oogt het in evenwicht. Han heeft een mooie stelling met plus pion, zijn tegenstander kon kiezen uit pionverlies of een koning in het centrum en aangezien dit laatste nog kanslozer was…. De stelling van Yurian is nog steeds onoverzichtelijk en er zijn nog bijna geen stukken van het bord verdwenen. Tonnie loopt recht op een remisestelling af als alle pionnen worden dichtgeschoven. Bij Oscar staat het inmiddels weer gelijk en de zware stukken verdwijnen allemaal van het bord. In het eindspel hebben ze beide nog 6 pionnen, en dus komt het aan op temporiseren. Bert heeft inmiddels een kwaliteit gewonnen.

Om even over half tien komt Tonnie glunderend de bar binnenlopen. In een 100% remisestelling speelde Konrad Groen, vorig seizoen speelden ze ook al tegen elkaar, zijn koning één veld te ver weg en kon Tonnie een dodelijk loperoffer brengen (2-0). Bij Bert waren alle positieve punten allang uit de zwarte stelling gespeeld, en Bert wint vlotjes met de kwaliteit meer (3-0). Even later blijkt dat Oscar niet het beste kan temporiseren, hij gaat er vlot af (3-1).

Op dat moment is het ongeveer half elf en er lijkt zich een duidelijke overwinning af te tekenen. Emile heeft inmiddels een pion gewonnen, Han heeft alle aanval van zijn tegenstander uit de stelling gehaald, een pion meer en hij kan zich nu gaan bezighouden met de opmars van zijn vrijpion. Rick zijn pionnenstructuur oogt wat beter van die van Jaques (ook vorig seizoen zijn opponent), die op zijn beurt als belangrijkste wapen een vrijpion heeft; materieel is het in evenwicht, in tijd heeft Rick nog bijna een uur tegen Jaques minder dan 10 minuten. Yurian heeft duidelijk het betere van het spel, inmiddels zijn de eerste stukken geruild. Oftewel een a twee borden in evenwicht, en de andere twee beter voor ons; 6-2 moet dus mogelijk zijn

Richting de tijdnood gaat het duidelijk minder voor ons. Rick blundert in het eindspel, de partij gaat dat in één zet van beter en kansrijk naar mat in 2 (3-2). Emile heeft wel een pion meer, maar daar kan hij niet veel mee. Even later weet zijn tegenstander zijn paard tegen een loper te ruilen zodat er een eindspel van ongelijke lopers ontstaat waar geen winstmogelijkheden meer zijn (3½-2½). In de echte tijdnood speelt Han bekwaam door, hij heeft inmiddels 2 pionnen meer. Hij berekent correct dat zijn koning net op tijd is om vanaf g1 zijn vrijpion op de a-lijn te ondersteunen. Praktisch betekent dat torenverlies voorzwart, en dus wint Han (4½-2½). De winst is dus binnen, Yurian is nog bezig. Hij heeft een pion gewonnen en heeft een riante positie in het eindspel. En dan komt de echte tijdnood. Beide spelers zijn al onder de 5 minuten aleer er behoorlijk geruild wordt en er meer ruimte op het bord komt. Yurian heeft nog steeds de pluspion en krijgt nu ook aanval. En in de tijdnood vergeet hij meermalen snel te winnen. Zijn tegenstander biedt meerdere keren remise aan, hetgeen consequent wordt afgewezen. De pluspion wordt even gejojood, en in hoogste tijdnood blundert Yurian een volle dame weg. Met 10 seconden per zet erbij is het daarna eenvoudig winnen voor de witten en wordt de eindstand 4½-3½.

De mooiste partij van de avond was die van Han, bij Yurian was de meeste strijd. Geweldig hoe al de 4 spelers alle schaakkracht hebben gegeven die ze in zich hebben. Conclusie is dat Lelystad blij mag zijn met de 3½ punt. De volgende ronde uit tegen VSG 2 in Ermelo. We zullen zien wat dat wordt. Natuurlijk moeten we ook die wedstrijd kunnen winnen, daarvoor zijn we dit seizoen te sterk en te goed op dreef

uitslagen 4e ronde; januari 2015
ZSG 2 Zwolle Schaakmaat 1 Apeldoorn 6½ - 1½
De Combinatie Harderwijk DZC Dronten / Zeewolde 3½ - 4½
Denk & Zet / O & O 2 VSG 2 Ermelo 4½ - 3½
Zwolle-Zuid Schaakt! Lelystad 4½ - 3½

 

Zwolle-Zuid Schaakt! 1769 Lelystad 1617 4½ - 3½
Karel Schoenmaker 1956 no ---- 1 - 0
Emile Hoogterp 1901 Raymond van den Bos 1633 ½ - ½
Rick Wouda 1826 Jaques Huizer 1850 0 - 1
Han Hubers 1836 Tom Draisma 1738 1 - 0
Yurian Harjono 1734 Luc van Dijk 1682 0 - 1
Tonnie Rekveldt 1779 Konrad Groen 1535 1 - 0
Oscar Bouter 1462 Tony van der Plas 1748 0 - 1
Bert van Drongelen 1658 Henk Prins 1130 1 - 0

 

Stand na ronde 4
    1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1 ZSG 2 Zwolle XX .. .. 6 .. 8 25½
2 Zwolle-Zuid Schaakt! .. XX .. .. 6 8 20½
3 Denk & Zet/O&O 2 .. XX .. .. 6 6 18½
4 VSG2 Ermelo .. XX .. 4 .. 3 14½
5 DZC Dronten/Zeewold 2 .. .. XX .. 4 3 13
6 Lelystad .. .. XX 5 .. 2 13½
7 De Combinatie .. 2 .. 4 3 XX .. 1 12½
8 De Schaakmaat 2 .. 4 .. .. XX 1 10

 

 

Top


Ronde3
Uitslag De Schaakmaat tegen ZZS! 1 :    2½ - 5½

Schaken in Apeldoorn

Dit seizoen spelen we voor het eerst tegen De Schaakmaat uit Apeldoorn. We hebben wel eens tegen een team van Schaakstad Apeldoorn gespeeld, maar dit is nieuw. In de aankondiging meldde ik dat dit de club is waar de roemruchte Hessel Visser jarenlang de scepter zwaaide, en die traditiegetrouw een zeer sterke jeugdafdeling heeft. Een product daarvan speelt tegenwoordig in ZZS! 1; Emile was dus op bezoek bij zijn oude club.

Na een vriendelijk openingswoord mogen we in een soort saunazaaltje aan de slag. Daarnaast bemerkte ik bij mijn eerste gang naar de bar dat er bouwtechnisch iets niet helemaal goed is gegaan met “Dok Zuid”. In de opening is er direct attractiviteit op allerlei borden. Bert speelt een betrouwbaar gambiet, Patrick gooit een pion in de Wolga, bij Karel een scherpe Caro-Kann, Tonnie en Peter spelen het iets rustiger. Emile blundert op zet 5 of zo en komt verloren te staan en is dan ook als eerste klaar (0-1). Richting half elf volgen enkele andere partijen. Patrick kan in de Wolga prima drukken en manoeuvreren. Dit gaat hem dus beter af dan de witspeler die opgeeft als hij materiaal verliest (1-1). Peter debuteert in het eerste en speelt een open partij waarbij er allerlei gevaarlijke wendingen driegen. Beide spelers lopen netjes door het mijnenveld totdat Peter een dame wint tegen een toren en loper. Daarna proberen ze het beide nog wel even, maar berusten dan in remise (1½-1½). Daarna beëindigt Bert zijn partij. Na de opening staat hij prima en wint zelf een pion. Sharon keept het prima en Bert ziet er verder geen heil meer in (2-2). Karel heeft na de opening per ongeluk een pion weggegeven, maar deze blijkt behoorlijk zwaar op de maag te liggen. De zwarte koning blijft in het centrum en daarna wordt zwart er soepel afgerold (3-2). Rick neemt daarna remise met een grappig incident. In de partij is Rick de hele tijd de bovenliggende partij, en hij kan meermalen afruilen naar een prachtig eindspel. Dit doet hij niet en er komt een gevaarlijk eindspel op het bord. Rick biedt remise aan. Hij heeft nog een half uur op de klok, zijn tegenstander bijna een kwartier. Na ruim tien minuten komt zijn tegenspeler naar mij toe met de mededeling dat hij wel remise aan wil nemen, met de vraag waar Rick is. Hij blijkt echter onvindbaar. Wat blijkt er even later aan de hand te zijn: Rick is buiten een sigaretje gaan roken, en komt er na het roken achter dat de voordeur op slot zit waardoor hij niet meer naar binnen kan. Dat was een mooie casus geworden als hij daardoor door zijn vlag was gegaan (3½-2½). Op dat moment staat Yurian potremise en heeft Tonnie ongelijke lopers op het bord waardoor het remise lijkt. Richting tijdnood duwt Yurian bekwaam en de witspeler schuifelt minimaal één keer onhandig en wordt eraf gezet (4½-2½). Tonnie manoeuvreert een hele tijd door met een extra pion. Pas in tijdnood maakt zwart de laatste foutjes waardoor Tonnie alsnog wint. Maar wel met lof voor Veronique die de penibele stelling direct na de opening zelf creëerde, maar vervolgens heel lang stand heeft gehouden (5½-2½).

Al met al lijkt het een soepele overwinning. Aan meerdere borden had de uitslag echter ok zomaar anders kunnen zijn. We gaan in ieder geval samen met ZSG2 het nieuwe jaar in als gedeeld koplopers.

 

uitslagen 3e ronde; december 2014
Schaakmaat 1 Apeldoorn Zwolle-Zuid Schaakt! 2½ - 5½
Lelystad Denk & Zet / O & O 2 3½ - 4½
VSG 2 Ermelo De Combinatie Harderwijk 4 - 4
DZC Dronten / Zeewolde ZSG 2 Zwolle .. - ..

 

Schaakmaat 1 Apeldoorn 1675 Zwolle-Zuid Schaakt! 1781 2½ - 5½
Ton Volgenant 1691 Karel Schoenmaker 1956 0 - 1
John Brand 1720 Rick Wouda 1826 ½ - ½
Jan Dirk Vriend 1893 Emile Hoogterp 1901 1 - 0
Rob Izaks 1716 Yurian Harjono 1734 0 - 1
Veronique Hijl 1640 Tonnie Rekveldt 1779 0 - 1
Jan Bulthuis 1604 Patrick Wezenberg 1946 0 - 1
Sharon Tolstra 1599 Bert van Drongelen 1658 ½ - ½
Jack Linders 1540 Peter Kraan 1447 ½ - ½

 

Stand na ronde 3
  1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1
ZSG 2 Zwolle XX .. .. .. .. .. 4 13
2
Zwolle-Zuid Schaakt! .. XX .. .. .. 6 6 16
3
Denk & Zet / O & O 2 .. XX .. .. .. 6 4 14
4
VSG2 Ermelo .. .. XX .. 4 .. 3 11
5
Lelystad .. .. XX .. 5 .. 2 10
6
DZC Dronten/Zeewolde .. .. .. .. XX .. 4 1
7
De Combinatie .. 2 .. 4 3 .. XX .. 1 9
8
De Schaakmaat .. 2 .. .. 4 .. XX 1

 

 

Persoonlijke scores na ronde 3
    rating score gem.tegen TPR +/-
1 Rick Wouda 1826 2½ uit 3 1725 1942 116
2 Patrick Wezenberg 1946 2 uit 2 1582 1980 34
3 Karel Schoenmaker 1956 2 uit 3 1828 1952 -4
3 Yurian Harjono 1734 2 uit 3 1653 1771 37
3 Tonnie Rekveldt 1779 2 uit 3 1601 1737 -42
6 Han Hubers 1836 1½ uit 2 1684 1847 21
6 Jan Bongaerts 1793 1½ uit 2 1689 1847 53
8 Bert van Drongelen 1658 1 uit 2 1636 1643 -15
9 Ruben Jaspers ---- ½ uit 1 1538 1538 ----
9 Peter Kraan 1447 ½ uit 1 1540 1494 47
11 Emile Hoogterp 1901 ½ uit 2 1826 1728 -173

 

 

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

 

 

 

 

Top


Ronde2
Uitslag D & Z en O & O 2 tegen ZZS! 1 :    3½ - 4½

De leukste schaakwedstrijd van het jaar

In de 2e ronde spelen we uit in Kampen. Dat is traditiegetrouw een van de leukste wedstrijden, maar onze resultaten daar zijn behoorlijk wisselend. O&O is gefuseerd met Denk&Zet uit Hattem. Ze hebben nog wel beide hun eigen interne, maar deze staat wederzijds open, en extern trekken ze samen op. Daardoor is het gemakkelijker invallers te regelen en met 4 teams in competitie ook breed en goed.

Eerste maar eens de betonpartijen. Ook na behoorlijk wat tijd achter het bord is er op de helft van de borden weinig tekening: Yurian bereikt weinig, maar perst goed door met prima resultaat. Bert speelt een mooie opening, maar ook hij komt er niet door. Even lijkt hij van een afstandje matig te staan, maar in de praktijk en in de analyse blijkt dat reuze mee te vallen. Ook Tonnie weet weinig voordeel te bereiken. Als hij richting tijdnood enige risico’s neemt om toch te proberen te winnen komt de boemerang eraan….. Emile speelt op bord 2 tegen een oude bekende. Na enige schermutselingen zit de stelling stevig op slot en wordt het remise.

Naast deze 4 betonpartijen drie borden war wel een en ander gebeurde: Rick speelt weer een mooie pot: na de opening zet hij direct stevige druk. Het positionele voordeel op het bord wordt steeds grote, en het lijkt een kwestie van tijd dat de stelling instort, en dat gebeurt ook. Jan opent desastreus; door een combinatie over het hoofd te zien levert hij een stuk in tegen een pion. Dan gaat hij er voor zitten en wint in het middenspel een kwaliteit terug. Even later wordt dat toch weer een stuk achter (tsja, die vervelende vrijpionnen ook), maar heeft Jan zelf wel een vervelende vrijpion, voor alle zekerheid wordt remise overeen gekomen voordat er beslissende fouten in het eindspel gemaakt kunnen worden. Ik speel voor de verandering 1.c4 i.p.v. 1.e4. Hans is daardoor van zijn a propos en vergeet in de opening de gelijkmakende zet te spelen. Ik win een pion die ik direct terug geef voor een geweldig eindspel. Daarin hou ik lange tijd de druk op de ketel, maar vergeet het af te maken.

En dan staat het dus 4- voor ons met nog een partij aan de gang: Han wilde eigenlijk niet meedoen omdat hij de volgende ochtend er zeer vroeg uit moet. Desondanks besluit hij er de langste zit van de avond van te maken. Han komt prima uit de opening, maar tot de tijdnood rest er niet meer dan een optisch overwicht. Op dat moment moet Jan voor de winst spelen. Maar zonder een optie die kant uit raakt Jan het spoor in het eindspel bijster. Hij verliest de ene na de andere pion en als er niets mee door te breken of te zwendelen valt denkt hij aan opgeven. Han biedt dan echter remise aan, hetgeen Jan direct aanneemt.

Een mooie en redelijk spannende wedstrijd. Met een goed gevoel en de overwinning in de tas gaan we er naar Zwolle terug. Na twee ronden is de voorspelling al bewaarheid: we staan samen met ZSG2 bovenaan. De andere twee teams die in de eerste ronden wonnen hebben we verslagen: wij O&O en zij VSG2. Het lijkt dus vanaf nu al een tweestrijd te worden. In de laatste ronde spelen we tegen elkaar; de meeste spanning houden we erin als we beiden tot die tijd alles winnen. We zullen wel zien hoe het loopt.

DZC Dronten / Zeewolde Schaakmaat 1 Apeldoorn 4 - 4
ZSG 2 Zwolle VSG 2 Ermelo 6½ - 1½
De Combinatie Harderwijk Lelystad 3 - 5
Denk & Zet / O & O 2 Zwolle-Zuid Schaakt! 3½ - 4½

 

Denk & Zet / O & O 2 1719 Zwolle-Zuid Schaakt! 1810 3½. - 4½
Hans Spoelstra 1937 Karel Schoenmaker 1956 ½ - ½
Diederik Visser 1759 Emile Hoogterp 1901 ½ - ½
Jan Kleijer 1713 Han Hubers 1836 ½ - ½
Wilke Kronemeijer 1728 Jan Bongaerts 1793 ½ - ½
Barend Kamphuijs 1730 Rick Wouda 1826 0 - 1
Wim Weggemans 1621 Tonnie Rekveldt 1779 1 - 0
Gerrit-Jan Kroes 1673 Bert van Drongelen 1658 ½ - ½
René de Wilde 1589 Yurian Harjono 1734 0 - 1

 

Stand na ronde 2

    1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1 ZSG 2 Zwolle XX .. .. .. .. .. 4 13
2 Zwolle-Zuid Schaakt! .. XX .. .. .. .. 6 4 10½
3 Denk & Zet/O&O 2 .. XX .. .. .. 6 .. 2
4 VSG2 Ermelo .. .. XX .. .. .. 2 7
5 Lelystad .. .. .. XX .. .. 5 2
6 DZC Dronten/Zeewold .. .. .. .. XX 4 .. 1
7 De Schaakmaat .. .. 2 .. .. 4 XX .. 1 6
8 De Combinatie .. 2 .. .. 3 .. .. XX 0 5

 

Persoonlijke scores na ronde 2

  rating score gem.tegen TPR +/-
1
Rick Wouda 1826 2 uit 2 1728 2038 212
2
Han Hubers 1836 1½ uit 2 1684 1847 21
2
Jan Bongaerts 1793 1½ uit 2 1689 1847 53
4
Patrick Wezenberg 1946 1 uit 1 1560 1944 -2
5
Karel Schoenmaker 1956 1 uit 2 1897 1917 -39
5
Yurian Harjono 1734 1 uit 2 1589 1662 -73
5
Tonnie Rekveldt 1779 1 uit 2 1582 1647 -132
8
Emile Hoogterp 1901 ½ uit 1 1759 1830 -718
8
Bert van Drongelen 1658 ½ uit 1 1672 1665 7
8
Ruben Jaspers ---- ½ uit 1 1538 1538 ----

 

 

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

 

 

 

Top


Ronde1
Uitslag ZZS! 1 tegen De Combinatie :    6 - 2

Goede start

Dit seizoen zitten we weer in OSBO 2e klasse A. Dat brengt een weerzien met vele bekenden, maar toch is er dit seizoen iets anders. Eerst maar eens de transfers: Krine en Martin doen het een jaartje zonder ZZS! 1, daar staat tegenover dat Patrick af en toe mee zal spelen. In de eerste ronde is Emile afwezig. Ruben zal zijn de buut in de externe maken, intern heeft hij al enkele malen de aandacht op zich gevestigd. En dat is het rare: VSG 2 S(Ermelo) en de Schaakmaat (Apeldoorn) zijn de degradanten; het voormalige 1e team van O&O is de promovendus. En als ik dan na ronde 1 de gemiddelde ratings ga bekijken schrik ik een beetje: wij zijn (als Patrick erbij is) met afstand op papier de sterkste, ZSG2 volgt op enige afstand en heel stuk later komt de rest. Het dreigt dus tussen ZSG en ZZS! Te gaan: Zwolse broedermoord dus!

In de eerste ronde spelen we thuis tegen De Combinatie uit Harderwijk. Twee gegevens vooraf: de twee competitie ouvertures tegen De Combinatie gingen verloren, maar dat was in Harderwijk; in de slotronden van vorig seizoen hebben we ze vernietigend verslagen met 8-0, daardoor staan we moreel bij aanvang al enkele punten voor.

In volgorde van afloop: Patrick viert zijn rentree met een matige opening gevold door een geslaagde truc (1-0). Ruben speelt in zijn debuut prima. Na de opening lijkt hij optisch niet al te best te staan, maar hij omzeilt alle lastige klippen en komt uiteindelijk prima te staan, maar de stelling is dicht en ze besluiten tot re mise (1½-½). Een half uur later berust ik in remise. Na een matige opening kom ik weer terug, maar het resterende eindspel biedt te weinig kansen (2-1). Vlak na mij is Jan klaar; volgens mij is het maar goed dat ik niet precies gezien heb hoe hij won (3-1). Bijna tegelijk wint ook han. Hij speelt een prima partij en blaast de stelling van zijn tegenstander stevig op (4-1). En voordat we ook maar aan enige tijdnood kunnen denken wint Rick; goede pot met veel druk die uiteindelijk niet te weerstaan bleek (5-1). En dus is de winst binnen. Tonnie en Yurian mogen hun partijen in de tijdnoodfase afronden. Tonnie speelt een jojo-partij, maar trekt uiteindelijk wel aan het langste einde (6-1). Yurian heeft lange tijd het beste van het spel. Op het moment dat er materiaal geïncasseerd wordt is Yurian iets te gulzig en verslikt zich. Gogita speelt de mooiste counter van zijn leven en rond het bekwaam af (6-2).

Uiteindelijk een soepele overwinning, dat smaakt naar meer!

1
uitslagen 1e ronde; oktober 2014

Schaakmaat Apeldoorn Denk & Zet / O & O 2 2 - 6
Zwolle-Zuid Schaakt! De Combinatie Harderwijk 6 - 2
Lelystad ZSG 2 Zwolle 1½ - 6½
VSG 2 Ermelo DZC Dronten / Zeewolde 5½ - 2½

 

Zwolle-Zuid Schaakt! 1839 De Combinatie 1647 6 - 2
Karel Schoenmaker 1956 Frits van der Lugt 1857 ½ - ½
Rick Wouda 1826 Ron van Veen 1726 1 - 0
Han Hubers 1836 Jan van der Lugt 1654 1 - 0
Jan Bongaerts 1793 Gert-Wim Korterink 1650 1 - 0
Tonnie Rekveldt 1779 Gera Vromen 1542 1 - 0
Yurian Harjono 1734 Gogita Davitashvili ---- 0 - 1
Patrick Wezenberg 1946 Dick Staleman 1560 1 - 0
Ruben Jaspers ---- Evert Lubbersen 1538 ½ - ½

 

Stand na ronde 1

    1 2 3 4 5 6 7 8 wp bp
1 ZSG 2 Zwolle XX .. .. .. .. .. .. 2
2 Denk & Zet/O&O 2 .. XX .. .. .. .. 6 .. 2 6
3 Zwolle-Zuid Schaakt! .. .. XX .. .. 6 .. .. 2 6
4 VSG2 Ermelo .. .. .. XX .. .. .. 2
5 DZC Dronten/Zeewold .. .. .. XX .. .. .. 0
6 De Combinatie .. .. 2 .. .. XX .. .. 0 2
7 De Schaakmaat .. 2 .. .. .. .. XX .. 0 2
8 Lelystad .. .. .. .. .. .. XX 0

 

Persoonlijke scores na ronde 1

rating score gem.tegen TPR +/-
1
Rick Wouda 1826 1 uit 1 1726 1967 141
1
Patrick Wezenberg 1946 1 uit 1 1560 1944 -2
1
Han Hubers 1836 1 uit 1 1654 1936 100
1
Jan Bongaerts 1793 1 uit 1 1650 1913 120
1
Tonnie Rekveldt 1779 1 uit 1 1542 1852 73
6
Karel Schoenmaker 1956 ½ uit 1 1857 1907 -50
6
Ruben Jaspers ---- ½ uit 1 1538 1538 ----
8
Yurian Harjono 1734 0 uit 1 ---- 1543 -191

 

 

 

http://osbo.nl/competitie/uitslag klik op poule 2A

 

Top